Nytt år – nye land og veier!

2017 er over og du skal ta fatt på det nye året. Vinteren er fortsatt her og våren er et stykke unna - enn så lenge, men det er fortsatt mulig å få nok mil i beina.

 Selv om temperaturen på gradestokken har falt og noen bruker tida med blå swix og staver i karbon er ikke piggdekk, vintertights, ullue og tidvis neglesprett å forakte – ei heller endeløse svette timer på en bråkete gammal rulle eller i et virtuell landskap foran en laptop.

Etter hvert som det blir færre timer på sete og adskillig flere timer på sofaen er motivasjon til å sykle kanskje den største utfordreren: bruk derfor tiden til å planlegge den kommende sesongen for å komme over kneika.

Første steg er å bestemme deg for hva slags sykling du drømmer om å gjøre i 2018. Ønsker du å sette sykle raskere mere effektivt og aero enn noen sinne er kanskje topplinja til Specialized eller Trek med directmount og Di2/Etap din nye bestevenn? Eller er transportsyklen Omnium eller E-Bullit erstatningen for buss og bil frem og tilbake fra byen? Holder det med rammebag på sommerens langtur – eller har du også behov for styreveske og setebag i tillegg?

For min egen del bruker jeg denne tiden på å planlegge langturer. Etter å ha syklet Norge på kryss og tvers noen ganger satt jeg på denne tiden i fjor hjemme sammen med en kompis og planla en 2300km tur igjennom Europa.

I tillegg til å bruke tid ute på veien med piggdekk og på rulle for å legge et godt grunnlag – brukte vi mye sofatid på å tilpasse syklene vi skulle bruke slik at vi fikk en mest mulig behagelig sittestilling og med rett giring til både flate strekk og bratte bakker. Vi gikk derfor for en høyere mer oppreist sittestilling for å avlaste rygg og skuldre, 32mm brede dekk for mer behagelig rulling, hjulsett med dynamofornav og tilhørende usb plug for å lade garmin og mobil.

Om du drømmer om en lengre turer, over flere dager eller kanskje uker  –  ta en prat med de i butikken og bestill gjerne en time hos mekanikeren for bikefitting om nødvendig.

Mye kan gjøres nå som sparer deg for unødvendig innetid når dagene er lange og veiene tørre.

Mer fra Stories