På rulla med Edvald Boasson Hagen

Norge har hatt flere råe proffer de siste årene og vi har hatt seire i Tour de France, klassikkere og VM. Vi har blitt en sykkelnasjon noe vi i Sørensen Sykler er veldig glade for. Som mange andre er vi lidenskapelig opptatt av sykler, sykling og sykling som livstil og i dette tilfellet som jobb. I oppladningen til en ny sykkelsesong har vi tatt turen innom en av Norges store syklister, nemmelig Edvald Boasson Hagen for å snakke litt om kaffe, utstyr og generell sykkelprat.
EBH-2063

Vi får møte Edvald hjemme i Oslo. Sørensen Sykler har gjennom årene fikset opp sykler for Edvald. Det blir stor slitasje på utstyret og da stiller vi opp.
Hjemme i Oslo blir vi bedt inn i huset til Edvald. Blid og fornøyd fyrer han i gang en La Marzocco maskinen sin. Maskinen er all custom, nummerert nr 1 av 1, EBH edition. Det er helt rått. Kaffen smaker som på espressobar og vi har med Edvalds favorittkake, nemlig den gode og gamle Napoleons kaka!
Praten går løst og vi snakker om bryllupet, hvor han giftet seg med sin kjære Marlen Kristiansen. Vi får se bilder han har blitt tilsendt av hans nye ”Paris- Roubaix” sykkel.
Litt sykdom og operasjon har gjort at Edvald har måtte holde seg i ro noen uker, men er nå i gang med treningen. Spania blir igjen stedet for mengdekjøring. De siste årene har Alicante område vært stedet han legger mye av grunnlaget. Turene blir lange og han kjører rundt 40 timer på en uke.
Det er ingen tvil om at mannen er en tøffing.

 

Edvald Boasson Hagen.
17. mai 1987, 30 år
Proffsyklist Dimension Data.

Nygift

 

Hvordan ser en treningsuke ut for deg på vinteren?

Vinteren hjemme i Norge blir ofte på mange timer på rulle (20+ timer).

Før ble det ofte langturer på piggdekk og lek i skogen på fulldemper, men nå som smart rullene har blitt så bra og Zwift er så realistisk blir det oftere inne i treningsrommet. Kulde, vind, snø og regn er også elementer som kan gjøre at man blir syk, så fint å eliminere dette.

Hva er din lengste rulle økt?

Jeg har kjørt flere lange turer på Zwift. Den lengste var 5 timer og 40 minutter og så dagen etter 5 timer og 30 minutter, da med kaffestopp og mors hjemmelagde energikake.

Hvor blir årets sesongdebut?

I år blir det å debutere i Volta ao Algarve, 14. februar. Så blir det alle klassikerne, fra San Remo til Roubaix.

 

Hva er hovedmålet for sesongen?

Paris-Roubaix. Uten tvil. Det er det hardeste rittet, det er det vondeste rittet og det mest uforutsigbare. Roubaix er for meg det ultimate!

Kan du fortelle hvilke endringer du gjør på sykkelen før Paris-Roubaix?

Som alle andre i feltet kjører også jeg på bredere dekk enn vanlig, 28- 30mm. Laget er sponset av Enve, så vi kjører på høyprofil karbonhjul som er noe bredere, like brede felger som Enve 4.5 AR men ikke i disc verson. Vi har Continental som sponsor og har da kjørt på et prototype tubulardekk som har fungert bra. Laget vil i år få en ny sykkel for Roubaix, denne har jeg ikke fått testet enda, men den vil som den forrige ha nok dekk klarering, flex i og stivhet som gjør den optimal for dette rittet.

Jeg bruker også dobbel styretape på toppen av styret, men jeg sitter mest i bukken for å kunne ha bremsen tilgjenglig, så der er det først et lag styretape, så et lag med gel og så styretape på toppen av det. Det blir veldig tykt, men det er godt for hendene.

Vi har vært å sett deg sykle Roubaix flere ganger. Etter målgang fikk vi se hendene dine etter du hadde tatt av deg hanske og de så ganske herja ut. Ville det vært bedre å kjøre uten hansker?

Det ville vært bedre å kjøre uten hansker. Det er hanskene som gjør at det blir gnagsår, men Paris – Roubaix er så uforutsigbart, så krasj og fall er vanlig, derfor bruker jeg hansker. Som syklist brukes hendene mye med giring og styring, så å ha store skader på hendene er ikke optimalt, derfor er det bedre med noen vannblemmer pga hansker.

Hvilke sykeler bruker du?

Jeg bruker Cervelo S5 mest. Dette er den vanlige rittsykkelen. I Paris-Roubaix blir det Cervelo R5.

Her hjemme har jeg S5 og en ny C5 med Disc som jeg skal trene på, samtidig som jeg også har en temposykkel.

Jeg reiser sjelden med sykkel, da laget stiller med rittsykler.

Felgbrems eller skivebrems?

jeg liker felgbrems, men det er nok fordi jeg har kjørt så lite med disc, så det blir spennende å få kjøre mer på skivebrems sykler.

Hva må du ha med når du er ute å reiser?

Jeg har alltid med Cafflano på tur med Supreme Roastworks kaffe. Mobil og mobil lader.

 

Hva er favoritt treningstur i Oslo området?

Vanskelig… en tur jeg ofte kjører er Nordmarka Rundt. Det er også fordi det er ”No way back” da man har dratt av gårde. Jeg sykler også endel på gamle Mosseveien ut mot Follo.

Blir du å se i noen grand tours i 2018?

Ja, det blir Tour De France. Så får man se om det kanskje blir Vuelta a Espania.

Men det er ikke bestemt enda.

Americano eller Filter kaffe? 

Filter

Tørt kjede eller for høyt sete?

Tørt kjede

Brems som subber eller kun sykle på lille skive?

Brems som subber

Skeivt styre eller sivepunktering?

Skeivt styre

Ritt i kulde og regn eller 40 grader+?

Regn og kaldt

Side/motvind eller Motbakke?

Side/motvind

Mer fra Intervju