Specialized Diverge. En sykkel, mange bruksområder!

Specialized lanserte i 2014 sin Diverge modell. Inntil da hadde gravel segmentet vært cyclocross sykler eller custom sykler som var veldig dyre. Specialized som har «inovate or die» som motto, kom på banen med en sykkel som hadde vært veldig savnet i markedet.
DSCF2513

Landeveis geometri, god klaring til dekk og inspirasjon fra den populære roubaix modellen gjorde at vi virkelig fikk øynene opp for denne nye modellen. Nå er vi på 2. generasjon av modellen og den har vist seg å bli enda bedre. Nye Diverge er mer kapabel enn noen gang. Diverge er redesignet mer som en landeveissykkel enn en cyclocross som den var før. Den har nå fått 0,5 cm lavere krankhushøyde, slakkere gaffelvinkel og kortere kjedestag. I tillegg kommer Diverge med fester for skjermer, bagasje og muligheter for heve/senkepinne.

Diverge har fortsatt med å adoptere fra roubaix modellen, så på genrasjon to finnes det en futureshock i styrerøret, dette gjør at dårlig underlag vil føles som en lek. Samtidig som rammen har fått enda større klaring enn tidligere gjør det at denne sykkelen er ypperlig for norske forhold. Opp til 42 mm brede dekk i 700c/28» størrelsen eller 2,1/47mm om man går ned på 650b/27,5» hjulstørrelse.

Diverge er en skikkelig «gjør alt sykkel» som du kan kjøre fine landeveisturer med, dra på overnattingsturer i marka med turutstyr lastet opp med, pendle til jobben med eller kjøre intervaler med som treningssykkel. Diverge passer like bra i alle kategorier.

Vår favoritt.

Mer fra Tips