Hvordan finne grussykkel

Den store trenden de siste årene innen sykkel med bukkestyre er grussykler. Syklene har større klaring til dekk enn tradisjonelle landeveissykler, har ofte skivebremser og har et meget bredt bruksområde. Vi i Sørensen sykler har i flere år hatt en stor lidenskap til dette segmentet og vil prøve å forklare forskjellene på de ulike typene.  
Grussykling

Segmentet Gravelbike er hentet fra USA hvor trenden er stor. Flere og flere produsenter kommer med sykler for nettopp grussykling og det er nå et hav å velge mellom. Vi har valgt sykler ut fra hva vi tror treffer våre kundegrupper. Vi selger grussykler fra store merker som Trek og Specialized, men også sykler fra små nisjemerker som Open og annet custom (se egen guide).

Vi har gjennom årene brukt tradisjonelle cyclocrossykler hvor vi har satt på mer passende dekk og justert til så den skal funke til den grussyklingen vi liker. Dette slipper man nå. Vi har i vårt vareutvalg mange forskjellige modeller i de fleste prisklasser laget for grus.

Dekkklarering er viktig for en behagelig tur. Her må man ta et valg på hvor grovt underlag sykkelen skal brukes til.  De fleste cyclocrossykler kommer med en gaffel som gir ekstra god klarering gjørme, jord, grus, sand, gress som samler seg opp underveis i et ritt. Med lavere gaffel som kommer på grussykler får man en mer responsiv sykkel som vil fungere bedre til sykling på landevei og grus.

Det er vanlig å ha dekk mellom 32 mm og 42 mm på grussykler, flere modeller gjør også at man kan bruke 27,5″ hjul. Da kan man ha dekk som er enda bredere helt opp til 2,2″. Dette gir et veldig bredt bruksområde. Et eksempel på en slik sykkel er U.P.P.E.R. fra merket Open cycles. Velger man grussykkel med stor klarering får man sykler som funker til det meste, men vil få dårligere egenskaper på landeveien. Om man velger mindre klareringer får man en sykkel som passer bedre på lange turer på landevei og grus.

Ønsker man å bruke sykkelen som en eventyrsykkel med oppakning er større klaringer å anbefalte. Da kan man få på vesker både foran og bak. Det er da viktig at man velger en modell som har fester for oppakning.
En slik model vil være f.eks. Specialized Sequoia.

Sørensen sykler har kunnskap, modeller, og alt utstyr du trenger for en leken tur i den lokale skogen eller om man skal sykle gjennom Europa.

Ta gjerne kontakt på telefon (22 19 20 60) eller på info@sorensensykler.no så skal vi hjelpe deg finne den perfekte sykkelen for deg.

 

Mer fra Guide